Self Storage UK Conference 2023

Programme

Below you will find the full programme for both days, Tuesday 16 & Wednesday 17 May with timings, duration and session type.  Choose the day from the top and then click on a session title for more details.

Tuesday 16 May
09:00 - 10:00
Arrival Refreshments in the Trade Show
  • 60 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
10:00 - 10:10
Welcome
  • 10 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
10:10 - 10:50
Innovate – don’t imitate!
  • 40 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: James Lohan
10:50 - 11:20
Morning Refreshments in the Trade Show
  • 30 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
11:20 - 11:50
Annual Industry UK Report Launch
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speakers: Philip Macauley, Cushman & Wakefield; Rennie Schafer, CEO, FEDESSA & SSA UK
11:50 - 12:20
Top 5 Tips for Selling Self Storage
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Dave Davies, Double D Consulting
12:20 - 13:45
Lunch in the Trade Show
  • 85 mins
  • Refreshments
  • Main Plenary Room
13:45 - 14:15
Business Rates for Containers & External Units
  • 30 mins
  • External Storage Stream
  • Library Suite
  • Speaker: Brian Rees, Matthews & Goodman
14:15 - 14:45
Crime/Security Update
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Rennie Schafer, CEO, FEDESSA & SSA UK
Security for Container & External Unit Sites - an open discussion
  • 30 mins
  • External Storage Stream
  • Library Suite
  • Speakers: Anthony Hebblethwaite, DSOC; Sarah Manning, Secure Stores Nationwide Ltd
14:45 - 15:15
How Independent Auditing can Improve your Business
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: David Woodhouse, QSS
Marketing for Container & External Unit Sites
  • 30 mins
  • External Storage Stream
  • Library Suite
  • Speaker: Laura Moxham, Founder & MD, YBA PPC
15:15 - 15:45
Afternoon Refreshments in the Trade Show
  • 30 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
15:45 - 16:30
How to build a great self storage facility
  • 45 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Emma Chesterton-Kay, Storage King
Open Forum for Industry Discussion
  • 45 mins
  • External Storage Stream
  • Library Suite
  • Speaker: Chris Bryan, blue self storage
16:30 - 17:15
Fire Handling – Lessons learnt
  • 45 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Adrian Lee, Big Yellow
Valuing Self Storage Container & External Unit Businesses
  • 45 mins
  • External Storage Stream
  • Library Suite
  • Speaker: Oliver Close, Senior Director, Operational Real Estate, Self Storage, Valuation & Advisory, CBRE Ltd
18:30 - 19:30
Drinks in the Trade Show
  • 60 mins
  • Dinner
  • Trade Show
19:30 - 23:00
Annual UK Awards Dinner
  • 210 mins
  • Dinner
  • Main Plenary Room
Wednesday 17 May
08:45 - 09:30
Breakfast in the Trade Show
  • 45 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
09:30 - 09:35
Welcome
  • 5 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
09:35 - 10:15
Economist - more information to be released soon
  • 40 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
10:15 - 10:45
Association Update
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Helen Bourke, Operations Director, SSA UK
10:45 - 11:15
Morning Refreshments in the Trade Show
  • 30 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
11:15 - 12:00
Customers - A Powerful Disruptive Force
  • 45 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
12:00 - 12:45
Customer Expectations
  • 45 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
12:45 - 14:15
Lunch in the Trade Show
  • 90 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
14:15 - 14:45
Legal Tips - 10 common mistakes to avoid
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Lindsey Hemingway, Knights plc
14:45 - 15:15
Dynamic Pricing - why does it work?
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
  • Speaker: Rennie Schafer, CEO, FEDESSA & SSA UK
15:15 - 15:45
15:45 - 16:15
Afternoon Refreshments in the Trade Show
  • 30 mins
  • Refreshments
  • Trade Show
16:15 - 16:45
Digital Marketing
  • 30 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
16:45 - 17:00
Closing Remarks
  • 15 mins
  • Session
  • Main Plenary Room
AllSponsorLogos.JPG